اکسس پوینت چیست

اکسس پوینت چیست؟

🕓 زمان مطالعه: 6 دقیقه

در گذشته، سیستم های یک شبکه، از طریق کابل های مجزا به اینترنت متصل می شدند که باعث می شد مدیریت شبکه دشوار شود و بهره وری پایین باشد. در سال 1997 دستگاه های اکسس پوینت ابداع شدند و این مشکل را برای کاربران به طور کامل برطرف کردند.

تعریف اکسس پوینت

اکسس پوینت یا Access Point (AP)، سیستم ها را به شیوه وایرلس، یعنی بدون استفاده از کابل های متعدد و پر دردسر، به شبکه LAN  یا WLAN متصل میکند و داده ها را، ارسال و دریافت میکند. اکسس پوینت توسط یک کابل اترنت به روتر متصل می شود و سیگنال اینترنت را دریافت و سپس به شبکه Wi-Fi جداگانه تبدیل می کند، این کار، سرعت بالایی از اینترنت را، حتی در مکان های دور خانه که دسترسی به اینترنت در آنجا دشوار است را مهیا می کند.

فورتی گیت

اکسس پوینت چیست؟

انواع اکسس پوینت

اکسس پوینت ها انواع مختلفی داشته که بر اساس تکنولوژِی به دسته های زیر تقسیم می شوند:

  1. داخلی (Indoor): این نوع اکسس پوینت ها، به دلیل کوچک بودنشان، نصب و نگهداری آسانی دارند و در مکان های داخلی و محیط های اداری مورد استفاده قرار می گیرند.
  1. بیرونی (Outdoor): این نوع از اکسس پوینت ها، برای محیط های دشوار و فضاهای باز مانند دانشگاه ها و اسکله ها و… طراحی شده اند و در برابر گرما و رطوبت، مقاوم هستند و پوشش گسترده ای از سیگنال های شبکه دارند.
  1. دیواری: این اکسس پوینت های پنلی، بر روی دیوار نصب می شوند و فقط در مناطق خاص و محدود پوشش بی سیم ارائه می دهند و نرخ انتقال داده بین150Mbps  تا300Mbps  دارند.
  1. سقفی: این اکسس پوینت های پنلی، بر روی سقف نصب می شوند و بیشتر در هتل ها و ادارات مورد استفاده قرار می گیرند و نرخ انتقال داده بین150Mbps  تا450Mbps  دارند.
  1. کنترلی: از طریق کنترلر بی سیم کنترل می شوند و برای شبکه هایی با مقیاس بزرگ مورد استفاده قرار می گیرند که وظیفه آنها پیکربندی، رمزگذاری، آپدیت، تنظیمات پالیسی و مدیریت متمرکز شبکه است.
  1. مستقل: به اکسس پوینت های مستقل، standalone نیز می گویند که بیشتر در مناطقی که روتر جداگانه در آنجا نصب باشد مورد استفاده قرار می گیرد زیرا فقط بر ارائه اتصال بی سیم در شبکه تمرکز دارند و وظایفی مانند احراز هویت، مجوز دسترسی، ترجمه ادرس و… دارند.
  1. تجاری: اکسس پوینت (AP) های تجاری یا اینترپرایزی، در ادارات و سازمان هایی که کارمندان و کاربران زیاد است مورد استفاده قرار می گیرد.
  1. تک فرکانسی: این نوع از اکسس پوینت ها با نام وای فای نیز شناخته می شوند، از G2.4 پشتیبانی کرده و نرخ انتقال داده بین150Mbps  تا450Mbps  دارند. ولی قابلیت anti-interference در آن ها ضعیف است.
  1. دو فرکانسی: اکسس پوینت های دو فرکانسی که به آنها دو بانده نیز گفته می شود، می توانند به طور همزمان از G2.4 و G5.8 پشتیبانی کنند و نرخ انتقال داده بالاتری نسبت به تک فرکانسی دارند و اندازه شان بزرگتر است.

انواع اکسس پوینت

مزایای اکسس پوینت

  1. افزایش گسترده پوششی: با استفاده از اکسس پوینت، می توان گستردگی پوشش شبکه را، حتی در مکان هایی که سیگنال ضعیف است، افزایش داد و در صورتی که از این دستگاه ها به تعداد بیشتر استفاده شود، می توان گستردگی پوششی را در ساختمان های بزرگ نیز به میزان قابل توجهی افزایش داد.
  1. شبکه های اختصاصی: اکسس پوینت، این فرصت را به شما می دهد تا شبکه بی سیم اختصاصی خودتان را ایجاد کنید و با انجام این کار، شبکه شما با شبکه های دیگر تداخل پیدا نمی کند و امنیت شما حفظ می شود.
  1. سرعت بالا: این دستگاه ها سرعت انتقال داده را افزایش می دهند و اگر به تعداد بیشتر در محل های مناسب محیط شما استفاده شود، سرعت انتقال داده به میزان قابل توجهی بهبود می یابد.
  1. امنیت: اکسس پوینت ها دارای پروتکل های امنیتی مانند WPA2 هستند که با استفاده از آنها، می توان از دسترسی غیر مجاز به شبکه جلوگیری کرد.
  1. کاهش هزینه: استفاده از دستگاه های اکسس پوینت بجای روتر، میتواند به میزان زیادی در هزینه های شما صرفه جویی کرده و انتقال داده بی سیم را، با مدیریت آسان در اختیار شما بگذارد.
  1. قابلیت اتصال تعداد زیادی از دستگاه ها: به هر یک از دستگاه های اکسس پوینت، می توان 60 سیستم متصل کرد که این یکی از اصلی ترین مزیت ها است.
  1. نصب آسان: شما برای استفاده از اِی پی (اکسس پوینت)، فقط به یک کابل اترنت برای اتصال آن نیاز دارید، ولی در اکسس پوینت های نسل جدید، به کابل هم نیازی نیست.
  1. مدیریت دسترسی: بدلیل اینکه اکسس پوینت های بی سیم از ACL و CAPTIVE PORTAL پشتیبانی می کنند، می توان دسترسی کاربران را بدون ایجاد تداخل در شبکه کنترل کرد.
  1. قابلیت کلاسترینگ: با استفاده از این قابلیت، اگر اختلالی در شبکه وجود داشته باشد یا سرور قطع شود، امکان اتصال خودکار به سرور های دیگر وجود دارد.

معایب اکسس پوینت

  1. کاهش سرعت: درست است که سرعت بالا یکی از مزیت های AP(اکسس پوینت) است، ولی اگر تعداد دستگاه های وصل شده به آن بیشتر شود، سرعت انتقال داده نیز کاهش می یابد. بنابراین، پیشنهاد می شود از چند اکسس پوینت برای اتصال های با تعداد بالا استفاده شود.
  1. تداخل با شبکه های دیگر: در صورتی که در یک محدوده، تعداد زیادی از اکسس پوینت ها قرار داشته باشند، امکان تداخل شبکه ها به دلیل وجود فرکانس های یکسان وجود دارد.
  1. محدودیت در تعداد دستگاه های متصل: هر اکسس پوینت، تعداد محدودی از دستگاه های متصل را میتواند پشتیبانی کند و اگر تعداد دستگاه های متصل، بیش از حداکثر توانایی دستگاه باشد، ممکن است عملکرد و سرعت شبکه کاهش یابد.
  1. قابلیت نفوذ: اگر اکسس پوینت به درستی پیکربندی نشود، ممکن است كاربران به داده ها و رمزگذاری ها دسترسی پیدا کنند.

کاربرد اکسس پوینت

همانطور که گفته شد، از اکسس پوینت ها در ساختمان های بزرگ و دفاتر تجاری مانند دکل اپراتور های تلفن همراه، شبکه های داخلی، کامپیوتری، مخابراتی، بلوتوث و… استفاده می شود ولی این به این معنا نیست که نتوان از آنها در محل های کوچک تر مانند مغازه ها نیز استفاده کرد.
با اتصال اکسس پوینت به یک سوئیچ یا روتر، اتصال آسان سیستم ها به اینترنت با سرعت بالا ممکن می شود و همچنین از اکسس پوینت در حالت Repeater، برای تقویت امواج برای مسافت های دور تر استفاده می شود.

کاربرد اکسس پوینت

فرق اکسس پوینت با مودم

مودم از طریق DSL یا کابل، به یک شبکه LAN متصل می شود و سپس سیستم ها را به اینترنت متصل می کند. مودم، در فرایند demodulation و modulation، صفر و یک های کامپیوتری را به سیگنال های آنالوگ تبدیل کرده و از طریق کابل به خط تلفن منتقل می کند، سپس سیگنال های آنالوگ را به سیگنال های دیجیتالی تبدیل کرده و به سیستم ارسال می کند.
درست است که کاربرد اکسس پوینت و مودم در ظاهر یکسان به نظر می رسد، ولی تفاوت هایی مانند نوع اتصال دارند. مودم، یک روتر یا کامپیوتر را به اینترنت متصل می کند در حالی که اکسس پوینت اتصالی بی سیم به یک شبکه سیمی را برای سیستم ها ممکن می سازد. و همچنین، اکسس پوینت در ساختمان های بزرگ و مودم، در محل هایی مانند منازل و مغازه های کوچک تر مورد استفاده قرار می گیرد.

فرق اکسس پوینت با روتر

در اکثر شبکه ها فقط یک عدد روتر برای مدیریت شبکه استفاده می شود، و برای افزایش پوشش و دسترسی به وای فای، یک عدد اکسس پوینت با کابل به سوئیچ و روتر متصل می شود. روتر ها، با ایجاد شبکه محلی LAN به عنوان هابی عمل می کنند و ارتباطات بین دستگاه ها را مدیریت می کنند، در حالی که اکسس پوینت، با متصل شدن به روتر، پوشش بیشتری را در منطقه ارائه می دهد و اتصال سیستم های بیشتری را به شبکه ممکن می سازند.
روتر قابلیت اتصال به اینترنت را دارد ولی اکسس پوینت(AP) ، فقط میتواند اتصال بی سیم دستگاه ها را به اینترنت را فراهم کند. روتر های وایرلس می توانند به عنوان اکسس پوینت عمل کنند ولی اکسس پوینت نمی تواند به عنوان روتر فعالیت کند.

فرق اکسس پوینت با روتر

بهترین اکسس پوینت

در حال حاضر، اکسس پوینت های متعدد و متنوعی در بازار وجود دارند که بررسی همه آنها و انتخاب بهترین از بینشان، بسیار سخت و دشوار است. با توجه به میزان رضایت مشتریان، برند های FortiAP  و Cisco Aironet (سیسکو) را می توان به عنوان کاربردی ترین و محبوب ترین برند های اکسس پوینت، معرفی کرد؛ که به دلیل ارائه پیشرفته ترین سرویس ها، بهترین انتخاب در خرید اکسس پوینت هستند.

قیمت اکسس پوینت

برای دریافت اطلاعات جامع و به‌روز درباره خرید و قیمت انواع اکسس پوینت‌ها، کارشناسان 24 داریانت آماده‌اند تا به شما کمک کنند. با تماس با تیم پشتیبانی این شرکت، می‌توانید مشاوره تخصصی دریافت کرده و بهترین گزینه‌ها را با توجه به نیازهای شبکه خود انتخاب کنید.

فراموش نکنید که برای بهره‌مندی از پیشنهادات ویژه و قیمت‌های رقابتی، با کارشناسان 24 داریانت به شماره ۶۲۲۴ – ۰۴۱ تماس بگیرید و از مشاوره‌های تخصصی آن‌ها بهره‌مند شوید. برای تماس و کسب اطلاعات بیشتر، اکنون اقدام کنید.

سخن پایانی

شرکت داریا، تنها وارد کننده معتبر با ارائه بهترین خدمات اکسس پوینت های برند Fortinet و Cisco است که محصولات اورجینال را به همراه ضمانت، با مناسب ترین قیمت، در اختیار شما قرار می دهد.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.