با گسترش روز افزون استفاده از کامپیوتر در صنایع و شرکت های مختلف، شبکه ها به وجود آمدند تا بین دستگاه های مختلف شرکتی ارتباط برقرار کنند و زمانی که مجموعه ای رشد می کند خطرات مرتبط با آن نیز به همین نحو گسترش می یابند. شبکه های کامپیوتری نیز از این قاعده مستثنی نیستند و روزانه انواع مختلفی از تهدیدات به لیست بلند بالای خطرات معطوف به این حوزه افزوده می شوند.
حال برای مقابله با این تهدیدات، سیستم های سخت افزاری و نرم افزاری فراوانی توسط شرکت های پیشرو نظیر فورتی نت، سیسکو و … ارائه شده اند تا با ارائه انواع راهکارها، حامی شبکه های شرکت ها و سازمان ها برای مقابله با این تهدیدات باشند. در ایران نیز برخی از شرکت ها پای به عرصه رقابت گذاشته اند تا تجهیزات امنیتی مورد نیاز کسب و کارها را ارائه دهند.
تجهیزات امنیتی شبکه
برای محافظت از شبکه های کسب و کارها تجهیزات بسیار متنوعی ارائه شده است؛ در اینجا به خاطر محدودیت های موجود، فقط 3 مورد اصلی مورد بررسی قرار می گیرند:
فایروال نسل بعدی (NGFW): بخشی از نسل سوم تکنولوژی فایروال ها است که یک فایروال معمولی را با سایر عملکردهای فیلترینگ دستگاه شبکه، نظیر فایروال اپلیکیشن با استفاده از بازرسی عمیق پکِت (DPI) و سیستم جلوگیری از نفوذ (IPS) ترکیب می کند. همچنین تکنیکهای دیگری مانند بازرسی ترافیک رمزگذاریشده با TLS، فیلتر کردن وبسایت، مدیریت QoS/پهنای باند، بازرسی آنتیویروس، ادغام مدیریت هویت شخص ثالث و رمزگشایی SSL نیز در فایروال های نسل بعدی مورد استفاده می باشند.
فایروال WAF :WAF یا فایروال اپلیکیشن وب با فیلتر کردن و نظارت بر ترافیک HTTP بین اپلیکیشن های وب و اینترنت، از اپلیکیشن های وب محافظت می کند. به طور معمول WAFها از اپلیکیشن های وب در برابر حملاتی مانند جعل بین سایتی، اسکریپت بین سایتی (XSS)، تزریق SQL و موارد دیگر محافظت می کنند.
SEG: راهکاری است که حفاظت از ایمیل های دریافتی و خروجی را بهبود می بخشد و یک محصول پرکاربرد توسط کسبوکارها و دولتها برای بلاک کردن تهدیدات سایبری مانند اسپم، فیشینگ، تروجان، باجافزار و سایر انواع بدافزارها است. هدف SEG فیلتر کردن و آنالیز پیامها برای شناسایی و مبارزه با ایمیلهای ناخواسته و خطرناکی است که می توانند برای آسیبهایی مانند نقض داده استفاده شوند.
شرکت های ارائه دهنده تجهیزات امنیت شبکه
حال که با مهمترین تجهیزات امنیتی شبکه آشنا شدیم، قصد داریم چند مورد از شرکت های پیشرو در عرصه تامین این تجهیزات در کشورمان را معرفی کنیم:
1.شرکت آذران ایمن داریا
شرکت آذران ایمن داریا، یک شرکت ارائه دهنده راهکارهای امنیتی و ارتباطی شبکه است که در تامین، استقرار و پشتیبانی از دستگاه های کمپانی هایی نظیر فورتی نت، سیسکو، سوفوس و پالوآلتو برای محافظت از سرمایه های مادی و معنوی شرکت ها پیشرو می باشد. شرکت داریا با طراحی زیرساخت دیجیتال سازمان های بزرگ و کوچک، کار ایمن سازی و مدیریت را نیز انجام می دهد.
این شرکت با بهره گیری از تیم فنی ماهر و ارائه رویکردی واقع گرایانه، معتقد به مشارکت مستحکم به عنوان شرط موفقیت است و شعار این مجموعه پیشبرد کارها به شیوه ای سریع و هوشمند، با ارائه گارانتی معتبر است. بهتر است بدانید در حال حاضر وزارتخانه ها، سازمانها، دانشگاهها و شركت های بزرگ كشور از محصولات و خدمات این مجموعه استفاده می کنند. برای دریافت مشاوره رایگان برای خرید انواع تجهیزات شبکه از جمله فایروال، روتر، سوئیچ، اکسس پوینت و … می توانید با کارشناسان داریا به شماره 0416224 تماس حاصل کنید.
2.شرکت کامکو
این شرکت فعالیت خود را در سال 92 با نام شرکت پرشین پادانا آغاز کرد ولی در سال 95 شرکت جدیدی به نام کارا ایده ماندگار با نام تجاری کامکو ثبت شد و کلیه اعضا شرکت قبلی، در مجموعه جدید به فعالیت خود ادامه دادند. کامکو در حال حاضر خدمات مورد نیاز شبکههای کامپیوتری را ارائه میدهد.
3.شرکت ایمن شبکه هوشمند
با کمتر از یک دهه تجربه، مجموعه ای است که از طریق تکنولوژی های مدرن و به روز در زمینه شبکه های کامپیوتری و مخابراتی با فراهم ساختن زیرساختهای مناسب و مورد نیاز مجموعه ها، راهکارهای مناسبی را ارائه می دهد.
4.شركت رایان سامانه آرکا
این شرکت با در نظر گرفتن نيازهای عصر جدید و با هدف ارائه راهكارهای جامع براي نيازهای ICT كشور و با بهره گيری از تجارب متخصصين شبكه و ارتباطات، خدمات گسترده ای در زمينه پياده سازی، مشاوره و ارائه راهكارهاي جامع فن آوري اطلاعات به ويژه در زمينه امنيت، مديريت، پيام رساني و سهميه بندي پهناي باند ارائه مينمايد.
5.شرکت رایان نت پرداز دانا
یک شرکت دانش بنیان در حوزه آی تی و ارتباطات است که به صورت سهامی خاص تاسیس گردید. این شرکت تشخیص و تامین نیازهای شرکای تجاری خود را با همکاری با بهترین کمپانیهای دنیا و همچنین تیم متخصص در دستور کار دارد و در حوزههای مشاوره فنی، تامین تجهیزات، پشتیبانی آی تی در صنعت انفورماتیک و بانکداری الکترونیک فعالیت دارد.
7.شرکت فنی و مهندسی امنپردازان کویر (APK)
این شرکت به منظور ارائه راهکارهای جامع و یکپارچه حرفهای در زمینه امنیت شبکه و اطلاعات تأسیس شد. شعار این شرکت حس خوب اعتماد است و رسالت خود را ایجاد سازمان امن با تکیه بر استانداردهای جهانی تعریف کرده است. با تکیه بر تخصص پرسنل خود و ایجاد بستر مناسب برای تولید دانش، گامهایی را در زمینه طراحی، اجرا و پشتیبانی سرویسها و محصولات بومی در حوزه امنیت سایبری برداشته است.
سخن پایانی
با گسترش روز افزون تهدیدات سایبری نیاز به محافظت از داده ها و دارایی های دیجیتال شرکت ها نیز رفته رفته رنگ و بوی جدیدتری به خود می گیرند. در سال های اخیر شرکت های مختلفی برای ارائه تجهیزات امنیت شبکه تاسیس شده اند تا راهکارهایی را برای تامین امنیت و محافظت از شبکه ها ارائه دهند.
سوالات متداول
منظور از امنیت شبکه چیست؟
زمانی که از امنیت شبکه سخن به میان می آید، منظور حفاظت از زیرساخت شبکه در برابر دسترسی غیرمجاز، سو استفاده یا سرقت است و همچنین شامل ایجاد زیرساخت ایمن برای دستگاه ها، اپلیکیشن ها و کاربران است تا به شیوه ای ایمن کار کنند.
مهمترین تجهیزات امنیت شبکه کدام موارد هستند؟
تجهیزات فراوانی در این حوزه وجود دارد که به برخی از آن ها در زیر اشاره می شود:
- فایروال های نسل جدید
- سیستمهای تشخیص نفوذ (IDS)
- سیستمهای جلوگیری از نفوذ (IPS)
- ویروس یابها و ضد بدافزارها
- سیستمهای تشخیص تهدید
- سیستمهای مدیریت لاگ
شرکت ها پیشرو در ارائه تجهیزات امنیت شبکه در ایران کدام ها هستند؟
شرکت های بسیاری از جمله آذران ایمن داریا، کامکو، ایمن شبکه هوشمند و رایان سامانه آرکا
Leave A Comment