معرفی سوئیچ های سیسکو

معرفی سوئیچ های سیسکو

سوئیچ های شبکه وظیفه برقراری ارتباط بین سیستم های شبکه بدون استفاده از کابل های پردردسر را دارند؛ سیسکو (Cisco)، یکی از برند ‌های معروف در زمینه تجهیزات و دستگاه های مورد نیاز شبکه است و سوئیچ شبکه، یکی از ضروری ترین تجهیزاتی است که هر شبکه باید به آن مجهز باشد. شرکت سیسکو، یکی از قدیمی ترین و بهترین کمپانی ها در ارائه تجهیزات و دستگاه های امنیت شبکه از جمله سوئیچ است؛ در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با چیستی سوئیچ cisco، انواع، تفاوت هایی که هر نوع آن ها با یکدیگر دارند و… آشنا شویم.

سوئیچ شبکه چیست؟

سوئیچ ها به منظور اتصال چند دستگاه و سیستم یک شبکه که نهایتا در محدوده ای در حدود یک ساختمان باشد مورد استفاده قرار می گیرند؛ برای مثال اتصال کامپیوتر ها و پرینترها و سرورها به هم و ایجاد شبکه‌ای که منابع را به صورت اشتراکی استفاده می‌کنند توسط سوئیچ ها امکان پذیر است؛ همچنین سوئیچ نقش کنترلر شبکه را نیز دارد و اجازه تبادل اطلاعات و ارتباط با یکدیگر را به دستگاه ‌ها می‌دهد.

فورتی گیت

سوئیچ در شبکه های کامپیوتری، یکی از سخت افزارهای شبکه محسوب می شود که سیستم ها را در شبکه کامپیوتری از طریق packet switching به هم متصل می‌ کند تا اطلاعات و داده ها بین آنها رد و بدل شود؛ عملکرد سوئیچ شبکه در لایه 2 مدل OSI صورت می گیرد و با استفاده از آدرس سخت افزاری که به آن Mac addresses نیز می گویند، به انتقال داده ها در شبکه می ‌پردازند؛ همچنین لازم به ذکر است که سوئیچ های لایه سه هم در بازار وجود دارند که با انجام اعمالی از جمله مسیریابی در شبکه، ارتباط و تبادل اطلاعات را بین شبکه های مختلف برقرار می‌ سازند.

شرکت سیسکو (Cisco) 

cisco بهترین و قدیمی ترین برند تولیدی تجهیزات شبکه است که نام خود را از عبارت Computer Information System Company که به معنای “کمپانی سیستم اطلاعات کامپیوتری” است، گرفته است؛ همچنین برگرفته از نام شهر سان فرانسیسکو (San Francisco) نیز می باشد که موسسین شرکت سیسکو، آن را در سال 1984 بنیان کردند؛ cisco بیشتر به دلیل تجهیزات و  محصولات شبکه ای که ارائه می دهد، معروف شده است و در حال حاضر حدود 74000 کارمند مشغول به کار از سراسر دنیا دارد و در حوزه امنیت سایبری رشد بسیار خوبی داشته است.

شرکت cisco، محصولات و سرویس های IT خود را در 6 دسته اصلی به بازار ارائه می‌ کند:

  1. شبکه: شامل اترنت، نوری، وایرلس و موبیلیتی
  2. امنیت
  3. ارتباطات درون سازمانی: شامل صدا و تصویر و دیتا
  4. دیتاسنتر
  5. اینترنت اشیا (IoT)
  6. cloud and computing فضای ابری و محاسبات

cisco چیست؟

سوئیچ های سیسکو 

در رابطه با دستگاه های سوئیچ، می توان گفت که شرکت سیسکو در زمینه تولید و پشتیبانی از آن بهترین است و انواع سوئیچ ها را مناسب با انواع کسب‌ و کارها و سازمان ها وارد بازار کرده است؛ همچنین با توجه به نوع و وسعت شبکه ‌ای که از آن در کسب و کار خود استفاده می‌کنید، می ‌توانید سوئیچ های سیسکو را در رده‌ های مختلف انتخاب کرده و استفاده کنید؛ توجه داشته باشید که سوئیچ های سیسکو در سه دسته اصلی Core و Distribution و Access ارائه می‌ شوند و شما می توانید در رابطه با انتخاب و خرید مناسب ترین سوئیچ، روی کارشناسان شرکت داریا حساب کنید.

انواع سوئیچ های سیسکو

سوئیچ های سیسکو انواع مختلف و متنوعی دارند که با توجه به نیاز ها و کاربرد های متفاوتی طراحی و ارائه شده ‌اند؛ برای مثال، سوئیچ های کاتالیست مناسب شبکه های محلی LAN و سوییچ های Nexus مناسب دیتاسنتر ها طراحی شده اند؛ سیسکو همواره، سوئیچ های خود را با ویژگی ها و قابلیت ‌های جدید، کارایی بیشتر، Density بالاتر و قیمت کمتر به بازار عرضه می ‌کند که طرفداران خود را حتی بیشتر مجذوب خود می کند.

سوئیچ های سیسکو به دلیل داشتن ویژگی ها و قابلیت ‌هایی همچون کارایی بالا، امنیت، دسترس ‌پذیر و قابل توسعه بودن، بسیار پر فروش هستند و به دو دسته اساسی تقسیم می‌ شوند:

سوئیچ با پیکربندی ثابت

سوئیچ های با پیکربندی ثابت (fixed configuration switches) که به آن ها “سوئیچ fixed” نیز گفته می‌شود، بسیار در بازار پرطرفدار هستند و دارای تعداد پورت های ثابت (فیکس) مثلا 8 پورت، 16 پورت و 24 پورت و … هستند.

در لیست زیر می توانید با برخی از انواع سوئیچ های سیسکو که پیکربندی ثابت دارند، آشنا شوید.

  • Cisco Catalyst 2960 Series
  • Cisco Catalyst 2960-S Series
  • Cisco Catalyst 3560 Series
  • Cisco Catalyst 3560-E Series
  • Cisco Catalyst 3560-X Series
  • Cisco Catalyst 3750 Series
  • Cisco Catalyst 3750-E Series
  • Cisco Catalyst 3750-X Series
  • Cisco Catalyst 4900 Series
  • Cisco Catalyst 2975 Series

انواع سوئیچ های سیسکو

سوئیچ ماژولار سیسکو

سوئیچ های ماژولار به گونه ای هستند که در آن ها با افزودن قطعه ای به نام “ماژول”، امکان افزودن تعداد پورت های سوئیچ فراهم می شود و در زمینه های توسعه و ارتقای شبکه های کامپیوتری کاربرد دارند؛ ولی باید در نظر داشته باشید که سوئیچ های ماژولار، گران ‌تر از سوئیچ ثابت (فیکس) هستند و بیشتر در شبکه‌های سازمانی و انترپرایز ها و دیتاسنتر ها مورد استفاده قرار می گیرند.

سیسکو سوئیچ های ماژولار Catalyst و Nexus را ارائه می دهد که کارایی هایی همچون مقیاس پذیری، انعطاف پذیری در پیکربندی و توسعه پذیری بسیار بالا دارند و انواع این سوئیچ ها عبارتند از:

  • Cisco Catalyst 4500 Series
  • Cisco Catalyst 6500 Series
  • Cisco Nexus 7000 Series

سوئیچ های غیر مدیریتی سیسکو

وقتی می ‌خواهید از بین انواع سوئیچ های سیسکو، سوئیچ مناسب کسب و کار خود را انتخاب کنید، باید توجه داشته باشید که از بین سوئیچ های مدیریتی یا غیر مدیریتی، کدام یک بیشتر نیازمندی های شما را پوشش داده و انتخاب بهتری برای شما است؛ تفاوت اصلی این دو نوع سوئیچ، در میزان کنترلی است که بر روی تنظیمات سوئیچ می توان داشت.

سوئیچ های غیر مدیریتی به گونه ای طراحی شده ‌اند که فقط با اتصال به برق و روشن کردن، شروع به کار می کنند و تنظیمات خاصی برای کانفیگ کردن سوئیچ لازم نیست؛ این یک مزیت بزرگ برای شبکه‌ های کوچک به حساب می آید که فقط می خواهند نیاز های اساسی برطرف شود.

سوئیچ کامپکت سیسکو 24 پورت گیگابیت SG 112-24 را می توان به عنوان یکی از بهترین سوئیچ های غیر مدیریتی سیسکو معرفی کرد که مصرف برق کمی داشته و قابلیت نصب شدن در رک را نیز دارد؛ این سوئیچ دارای 24 پورت بوده که مانند دیگر سوئیچ ‌های غیر مدیریتی سری 110 سیسکو، برای حوزه ها و سرویس ‌های ویدئویی مبتنی بر پهنای باند مناسب است.

سوئیچ های مدیریتی سیسکو

برخلاف سوئیچ های غیر مدیریتی، سوئیچ های مدیریتی امکان کانفیگ دارند و  می توانند بر روی کارایی و عملکرد شبکه تاثیر گذارند؛ همچنین سوئیچ مدیریتی، در شبکه‌ های بزرگ و شبکه ‌هایی که دارای اپلیکیشن های حساس هستند، ضروری و لازم هستند.

سوئیچ های مدیریتی سیسکو امکان تنظیم کردن هر پورت برای منظوری خاص را دارند. شما می‌ توانید این سوئیچ ها را پیکربندی و مدیریت کنید و به طور کلی، روی شبکه ‌تان نظارت بیشتری داشته باشید؛ همچنین می ‌توانید بر چگونگی انتقال اطلاعات و داده ها در شبکه، کنترل بیشتر و بهتری داشته باشید و دقیقا تعیین کنید چه کسانی این دیتا را دریافت و ارسال کرده و به آن دسترسی داشته باشند. سوئیچ های مدیریتی سیسکو مدل 24 پورتی SG300-10MPP-K9-NA و مدل 28 پورتی SG350-28-K9-NA را می توان جزوی از بهترین سوئیچ های مدیریتی دانست.

سوئیچ های صنعتی سیسکو

سوئیچ های صنعتی سیسکو جزوه سوئیچ های ماژولار محسوب می شوند و همان طور که از نامگذاری آن ها مشخص است، سوئیچ های صنعتی، در صنعت و محیط هایی که نیاز به مقاومت بالا را در مقابل گرما، رطوبت، لرزش و… دارند، استفاده می‌شود؛ همچنین این سوئیچ ها دارای طول عمر بالا، امنیت، هزینه های عملیاتی کم و… هستند.

برخی از مدل ‌های سوئیچ های صنعتی سیسکو را در لیست زیر مشاهده می کنیم:

  • Cisco IE 1000 Series
  • Cisco IE 2000 Series
  • Cisco IE 2000U Series
  • Cisco IE 3200 Series
  • Cisco IE 3300 Series
  • Cisco IE 3400 Series
  • Cisco IE 3400H Series
  • Cisco IE 4000 Series
  • Cisco IE 4010 Series
  • Cisco IE 5000 Series

سوئیچ های صنعتی سیسکو

انواع حافظه در سوئیچ های سیسکو

سوئیچ های سیسکو دارای حافظه های مختلفی هستند که در ادامه، با انواع آن ها آشنا می شویم:

RAM

همان طور که احتمالا می دانید، در سیستم های کامپیوتری، حافظه رم، یک حافظه فرار و موقت به حساب می آیند که با هر بار خاموش و روشن کردن دستگاه، خالی می شوند.

NV RAM‌ 

برخلاف حافظه RAM، Nv RAM یک حافظه غیر فرار و پایدار بوده که خودش در قالب فایل Config.text داخل بخش Flash ذخیره می‌ شود؛ به دلیل اینکه در قالب یک حافظه جداگانه و در حافظه RAM بالا می‌آيد به آن Nv RAM می گویند و خودش یک Process حافظه‌ای می ‌گیرد.

ROM

 ROM در دستگاه ‌ها Cisco، وظیفه بوت شدن سیستم را دارد و مشخصات دستگاه و پارامتر های Boot دستگاه، به همراه اینکه IOS دستگاه چیست و از چه مقطعی باید شروع به Load شدن کند.

Flash

این مورد همانند فلش‌ های معمولی است که در داخل سیستم ها قرار داده می شود؛ در روتر (Router) های Cisco می توان این فلش ها را جدا کرد که با این کار، سیستم فاقد سیستم عامل (IOS) می‌شود.

وقتی که شما دستگاه را روشن میکنید و می ‌خواهید شروع به کار با IOS کنید، چیزی به نام  CLI جلوی شما قرار می‌ گیرد که از طریق آن می توانید دستور های مربوط به دستگاه را وارد کنید؛ هر کاری که در این محیط انجام می‌ دهید، داخل Running Config دستورات اجرا می شوند.

ولی در صورتی که دستگاه را خاموش و روشن کنید، این حافظه از بین خواهد رفت مگر اینکه دستورات را در فایلی به نام Config.text ذخیره کنید؛ این فایل در داخل Flash ذخیره می ‌شود و هر بار که دستگاه روشن شده و بالا می ‌آيد، محتویات این فایل روی حافظه RAM لود شده و در Running config نمایش داده می‌شود.

Cisco Stack Power چیست و چه مزایایی دارد؟

امروزه بیشتر مشاغل به شبکه ‌ای که دارای سطح بالایی از دسترس ‌پذیری باشند، نیاز دارند و یکی از فاکتورهای مهمی که نقش مهم و کلیدی در برقراری ارتباط در شبکه ‌ها را دارد، سوئیچ ها هستند؛ همچنین، سرپرستان و صاحبان شبکه، باید به مبحث افزونگی برق سوئیچ ‌ها در هنگام طراحی شبکه ‌ها توجه ویژه داشته باشند؛ Cisco Stack Power، تکنولوژی نوآورانه‌ ای است که توسط سیسکو ارائه می شود و قابلیت تجمیع و مدیریت توان سوییچ‌ ها را در قالب یک منبع تغذیه اشتراکی را داشته و همچنین این رویکرد، به سرپرستان شبکه اجازه می دهد تا کنترل و مدیریت دقیق‌ تری بر مصرف برق نیز داشته باشند و صرفه ‌جویی قابل توجهی در هزینه های کل مالکیت سوئیچ‌های کاتالیست صورت گیرد.

Cisco Stack Power چیست و چه مزایایی دارد؟

می توان گفت که به‌ طور کلی، دو راهکار رایج برای افزونگی برق برای سوئیچ ‌ها، با نام های “افزونگی کامل” و “افزونگی جزئی” وجود دارد؛ در افزونگی کامل، هر یک سوئیچ، به دو عدد منبع تغذیه وصل می‌شود، و در صورتی که یکی از آن ها کار بیفتد یا دچار اختلال شود، دیگری وارد مدار شده و روند کار ادامه می یابد، که به این طرح افزونگی، 1:1 نیز می گویند؛ در افزونگی جزئی، فقط یک عدد منبع تغذیه اضافه برای چند سوئیچ قرار گرفته شده است که به این طرح نیز افزونگی 1:N گفته می‌شود؛  توجه داشته باشید که هر کدام از این طرح ها، معایب خاص خود را دارند.

راهکار های مبتنی بر افزونگی (1:1) در بیشتر مواقع مورد استفاده قرار نمی ‌گیرند، زیرا هر کدام از سوئیچ ها، منبع تغذیه پشتیبان دارند که در شرایط عادی، در وضعیت غیرفعال قرار دارد؛ راهکار های افزونگی (1:N) نیز بسیار وقت گیر بوده و تا وقتی که وضعیت آنلاین شود، زمان زیادی طول می کشد.

Cisco Stack Power جایگزین مناسبی برای افزونگی برق برای سوئیچ ‌های سیسکو محسوب می شود و با تجمیع توان و قدرت تمامی سوییچ‌ ها این قابلیت فراهم می شود که برق اضافی، در اختیار سوییچ ‌هایی که به انرژی بیشتری نیازمند هستند قرار گیرد؛ ادغام منابع تغذیه، یکی از کارآمدترین راه های توزیع برق به طور مساوی و درست بین سوییچ ‌ها است، زیرا هر سوییچ قادر است از مخزن برق استفاده کند و اگر منبع تغذیه دچار خرابی شود، امکان تامین انرژی سوییچ‌ هایی که منبع تغذیه آن ‌ها خراب شده است فراهم است.

صاحبان و سرپرستانی که تجربه کار با تکنولوژی Cisco Stack Power دارند، می دانند که این تکنولوژی دارای قابلیت ‌های بسیار ارزشمندی بوده و از همان ابتدای استفاده از دستگاه، مصرف انرژی سوییچ ‌ها را به طور دقیقی مدیریت میشوند؛ کار این تکنولوژی ‌این است که یک مخزن که اصطلاحا به آن pool نیز می گویند، انرژی برقی برای سوییچ ‌ها فراهم کند، به ‌صورتی که قابلیت استفاده از یک منبع برق ذخیره شده فراهم است.

پشته ‌ای از سوئیچ ‌ها را که هر کدام وظیفه تامین انرژی مورد نیاز دستگاه ‌های PoE را دارند و به شکل تصادفی در سگمنت ‌های مختلف شبکه مستقر شده‌اند تصور کنید؛ این مکانیزم قطعا در بلند مدت هزینه انرژی شرکت‌ ها را افزایش خواهد داد، زیرا سوییچ ها باید به صورت تمام وقت انرژی مورد نیاز برقی دستگاه ‌های غیر ضروری را فراهم کنند؛ جالب است بدانید که برخی از سوییچ ‌ها در این زمینه، عملکرد بسیار هوشمندانه ‌ای از خود نشان می دهند به طوری که پس از گذشت مدت زمانی که یک یا چند تا از پورت ها مورد استفاده قرار نگیرد، جریان انرژی برق آن ‌را قطع می ‌کنند یا در مصرف انرژی برق صرفه جویی شود، ولی همه ی سوییچ ها  این‌طور نبوده و باز هم مشکلات و دردسر هایی در این زمینه برای صاحبان شبکه وجود دارد.

Cisco Stack Power، یک مخزن (pool) برق اشتراکی به وجود می‌آورد که به‌ طور هوشمندانه و خودکار، جریان انرژی برق اضافی مورد نیاز سوئیچ هایی که درون پشته مستقر هستند را تامین کند؛ مزیت بزرگی که این تکنولوژی Cisco Stack Power دارد، این است که اگر تعداد منابع تغذیه مورد نیاز هر سوئیچ کاهش یابد، تعداد پریز های مورد نیاز رک نیز کاهش می یابد که منجر به کمتر شدن سیم کشی ها می شود؛ این روش فوق العاده ای برای به حداقل رساندن اتلاف انرژی، برطرف کردن مشکل ناکارآمدی عملکرد منابع تغذیه در بارهای کمتر، کاهش دمای درون رک و همچنین کاهش هزینه تجهیزات برودتی است. 

انواع سوئیچ های سیسکو

قیمت سوئیچ های سیسکو

همانطور که میدانید سوئیچ، یکی از پرکاربردترین تجهیزات شبکه است که توسط کسب و کار های سازمانی خریداری می شود؛ همین موضوع پر فروش بودن دستگاه های سوئیچ باعث شده است که جهت سوددهی بیشتر در فروش آن ها، سوئیچ های تعمیری، used یا refer به عنوان دستگاه صفر و اورجینال به مشتریان فروخته شود و این کار منجر به ایجاد مشکل در کسب و کار مشتری می شود؛ در بیشتر مواقع نیز وقتی یک سوئیچ سیسکو دستکاری شده و به جای دستگاه اورجینال فروخته می شود، در زمان آپدیت یا آپگرید IOS، مشکلات زیادی برای آن ها پیش می آید و دستگاه تخریب شده و دیگر قابل استفاده نخواهد بود. 

برای استعلام قیمت روز انواع مختلف سوئیچ های شبکه برند سیسکو می توانید با پشتیبانی شرکت آذران ایمن داریا، وارد کننده تجهیزات امنیت شبکه و شبکه به شماره 041-6224 تماس حاصل کنید.

خرید سوئیچ های سیسکو

سوئیچ‌های سیسکو از پرکاربردترین تجهیزات شبکه در سطح جهان هستند و برای انواع شبکه‌ها از کسب‌وکارهای کوچک تا سازمان‌های بزرگ مناسب‌اند. این سوئیچ‌ها در مدل‌های مدیریتی و غیر مدیریتی عرضه می‌شوند که مدل‌های مدیریتی امکان پیکربندی پیشرفته، کنترل ترافیک شبکه و افزایش امنیت را فراهم می‌کنند. همچنین، سوئیچ‌های سیسکو با تعداد پورت‌های مختلف (8، 16، 24، و 48) و قابلیت‌های متنوع مانند پشتیبانی از PoE (تأمین انرژی از طریق شبکه) عرضه می‌شوند که باعث انعطاف‌پذیری بیشتر در طراحی و مدیریت شبکه می‌شود.

برای خرید سوئیچ‌های سیسکو، ابتدا باید نیازهای شبکه‌ای خود را ارزیابی کنید و بر اساس تعداد کاربران، دستگاه‌ها و میزان ترافیک شبکه، نوع مناسب را انتخاب کنید. همچنین، بودجه موجود، اهمیت پشتیبانی فنی و گارانتی معتبر از دیگر عواملی هستند که باید در خرید این تجهیزات مد نظر قرار گیرند. به طور کلی، مشاوره با متخصصان شبکه و انتخاب فروشندگان معتبر، به شما کمک می‌کند تا از بهترین عملکرد و امنیت شبکه خود بهره‌مند شوید.

جمع بندی

ما در این مطلب به مفهوم و عملکرد یکی از اصلی ترین دستگاه ها و تجهیزات شبکه های کامپیوتری پرداختیم و قدیمی ترین، معتبر ترین و معروف ترین برند تولید کننده آن (سیسکو) را نیز برای شما معرفی کردیم؛ ولی با این حال، شاید سوالاتی در رابطه با نحوه انتخاب بهترین سوئیچ برای کسب و کارتان داشته باشید؛ در این صورت، می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان در رابطه با انتخاب و خرید بهترین سوئیچ های شبکه با کارشناسان ما تماس بگیرید.

مقالات مرتبط

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *