با بهم پیوستن کامپیوترها مفهوم شبکه به وجود آمد که هر روز بر وسعت آن افزوده میشد و از آنجاییکه شرکت ها و سازمان ها دارایی ها و اطلاعات دیجیتال خود را در آن نگهداری میکردند، پس محافظت از آنها بسیار مهم و حیاتی بود؛ بدین ترتیب بود که فایروال ها ظهور کردند تا کار ایمن سازی شبکه ها را بر عهده گیرند؛ به این ترتیب می توان با صراحت کامل گفت بدون فایروال ها همه شبکه های اینترنتی در معرض خطر و شکست خواهند بود.
فایروال چیست؟
همانطور که از نام فایروال ( دیوار آتش) برمی آید حائل و دیواری است بین ارتباط مستقیم بین داخل شبکه با خارج آن. اولین فایروال ها در دهه 80 میلادی توسط شرکت تکنولوژی سیسکو ارائه شدند؛ عملکرد آنها در لایه شبکه بود؛ به این ترتیب که پکِت داده قبل از ورود به داخل شبکه بر طبق یک سری پالیسی های از قبل تعیین شده بازرسی می شد و در صورت تشخیص مخرب بودن از ورود آن به شبکه ممانعت می شد ولی اگر داده بدون مشکل بود اجازه داشت تا وارد شبکه شود.
در قرن 21 با تلفیق خدمات مختلف فایروال ها، نسل جدیدی از فایروال بوجود آمد که حفاظت لایه شبکه را با لایه اپلیکیشن ادغام می کرد و بدین ترتیب جامع ترین نوع محافظت از شبکه با نام نسل بعدی فایروال ها NGFW ارائه شد.
فایروال ها بر دو نوع سخت افزاری و نرم افزاری در بازار موجود هستند. نوع نرم افزاری که نیاز به نصب دارد و علیرغم عملکرد پایین تر نسبت نوع سخت افزاری، با قیمت ارزان تر و نگهداری آسانتر بیشتر مناسب برای مصارف خانگی است؛ در مقابل فایروال های سخت افزاری، به شکل دستگاه هستند و دامنه خدمات بسیار گسترده تری دارند.
فایروال ها تحت لایسنس های مختلف با خدمات مختلف از جمله UTP، ATP، Enterprise Protection و 360 Protection ارائه می شوند. در این مقاله انواع لایسنس فایروال به شکل گسترده تری بررسی شده است.
فایروال بومی یا ایرانی چیست؟
در سال های اخیر به دلیل تحریم های سیاسی و اقتصادی ، برخی از شرکت های ایرانی سعی کرده اند تا با بومی سازی تکنولوژی ساخت فایروال ها، مدل های ایرانی این دستگاه ها را تولید کنند که بخاطر جدید و نوپا بودن این صنعت در ایران، این فایروال ها و تجهیرات امنیت شبکه دارای ویژگی ها و شرایط خاص خود هستند و بیشتر مناسب کسب و کارهای کوچک از جمله شرکت های کوچک، مدارس و آموزشگاه های کوچک هستند که نیازهای امنیتی گسترده ای ندارند.
کیفیت فایروال ایرانی
همانطور که قبلا اشاره شد قدمت تولید فایروال های ایرانی به سال های چندان دوری بر نمیگردد و صنعتی نوپا است و در نتیجه هنوز راه طولانی برای طی کردن و رقابت واقعی با رقبای خارجی خود دارند. بدلیل وجود تحریم ها، انتقال قطعات تکنولوژی فایروال داخل کشور بسیار سخت شده است و از طرفی شرکت های بزرگ فعال در این حوزه تمایلی برای انتقال قطعات ندارند.
پس در نتیجه تولید کنندگان ایرانی با تکیه بر دانش بومی خود و بکارگیری نیروهای بومی خود دستگاه های فایروال خود را تولید کردند. نفس این عمل بسیار عالی و زیبا است چرا که هر کسی در عمق وجود خود تمایل به استفاده از تولیدات داخلی دارد. از طرفی دیگر با پیچیده تر شدن حملات ساییبری و سایر مشکلات امنیت شبکه در دنیای کنونی نیازهای سخت افزاری برای کشف و دفع این خطرات با اتکا بر محصولات بومی دور از انتظار تصور می شود.
آیا کیفیت فایروال های ایرانی خوب است؟
فایروال های ایرانی در اول راه تولید هستند و همانطور که خود تولید کنندگان اعلام کرده اند، فایروال های داخلی بیشتر مناسب استفاده در شبکه های مدارس، هتل ها، و کسب و کارهای کوچک هستند؛ چرا که این ارگان ها چندان اطلاعات محرمانه و ذی قیمتی در شبکه های خود نگهداری نمی کنند. پس استفاده از آنها در این سطح قابل قبول می باشد.
اما کسب و کارهای مهم و اساسی کشور (مثلا بانک ها) که حاوی اطلاعات ارزشمند و محرمانه از جمله سوابق کاری و لیست دارایی افراد و بسیاری موارد حائز اهمیت دیگر هستند، که برای حفاظت نیازمند راهکارها و شیوه های قدرتمند و قابل اعتمادتری هستند.
این نهادها با مسائل بسیار مهمی سروکار دارند که به خطر افتادن این مسائل حتما می تواند باعث خسارات جبران ناپذیری به اقتصاد و امنیت کشور شود. تعداد اتفاقات ناخوشایند گذشته که حتی باعث اختلال در زندگی عادی مردم شدند، کم نیستند تا ما را مجاب به اتخاذ تصمیمات عاقلانه کنند.
بهترین برندهای فایروال
از جمله برندهای مطرح در حوزه فایروال محصولات شرکت های سیسکو و فورتی نت و سوفوس هستند که بزرگترین تولید کنندگان این دستگاه ها در دنیا بشمار می روند. این تولیدکنندگان با ارائه محصولات بسیار متنوع و لایسنس های مطابق با نیاز هر مشتری بهترین گزینه برای کسب و کارهای حیاتی هر کشور هستند.
فورتی نت: یکی از اصلی ترین شرکت ها در حوزه امنیت سایبری و پیشرو در صنعت تکنولوژی فایروال های نسل جدید؛ با ارائه راهکارهای امنیتی جامع، مناسب برای شبکه های بزرگ و پیچیده است. برای خرید فایروال های فورتی نت در ایران داریانت یک گزینه مطمئن برای شما به شمار می رود که می توانید با دریافت مشاوره رایگان محصولی متناسب با نیاز خود را خریداری کنید.
سیسکو: شرکت پیشتاز در ارائه راهکارهای امنیت سایبری با طیف گسترده محصولات؛ معروفیت به داشتن راهکارهای قابل اعتماد و ترکیب پذیر با سایر محصولات سیسکو، این شرکت را گزینه محبوب شرکت های سازمانی کرده.
سوفوس: شرکت نرم افزاری امنیت سایبری که پیشتاز در ارائه راهکارهای امنیتی برای شرکت ها در مقیاس کوچک تا متوسط است. سیستم های امنیتی فایروال این شرکت معروف به عملکرد با ویژگی های حفاظت از تهدید پیشرفته هستند.
شرکت آذران ایمن داریا ارائه دهنده دستگاه ها و خدمات شرکت های بزرگ تولید کننده فایروال ها، با اتکا به کارشناسان فنی مجرب و کارآزموده خود آماده ارائه راهنمایی های لازم جهت سهولت در تصمیم گیری برای خرید مناسب ترین دستگاه فایروال و همچنین سایر تجهیزات شبکه بر اساس نیازهای شما می باشد. ما با اعتماد به تخصص و تعهد خود همیشه هوشیار هستیم تا شما با آرامش فعالیت کنید.
سخن آخر
با پیشرفته تر شدن تکنولوژی، تهدیدات امنیتی کسب و کارها نیز به نوبه خود پیچیده تر و گسترده تر شده اند؛ راهکار مناسب برای مقابله با این تهدیدات خرید فایروال و استفاده از تجهیرات امنیتی شبکه است. در سال های اخیر همگام با شرکت های خارجی، شرکت های ایرانی نیز سعی در تولید این نوع دستگاه ها کرده اند که علیرغم تلاش هایشان فقط مناسب کسب و کارهای خرد هستند.
حال اینکه مقابله صحیح و کارآمد با این تهدیدات، بسیار پیچیده و نیازمند تکنولوژی بروز دنیاست. با توجه به تحریم های اعمال شده فایروال های ایرانی قادر به پاسخگویی به این تهدیدات نیستند؛ پس با توجه به نیازهای شما باید به دنبال راهکاری اساسی از میان فایروال های خارجی باشید که داریانت با ارائه مشاوره رایگان برای کسب و کار شما می تواند بهترین تجهیزات امنیت شبکه را با مناسب ترین قیمت و گارانتی معتبر به شما ارائه دهد.
Leave A Comment