با افزایش روز افزون تحریمها بر علیه کشورهایی مانند ایران، استفاده از سرویسهای بین المللی رفته رفته به مشکلی اساسی تبدیل شده است. یکی از مهمترین انواع این مشکلات در حوزه فعالیت متخصصین امنیت شبکههای کامپیوتری قرار دارد؛ به این دلیل که دستگاههای مورد استفاده جهت تقویت امنیت شبکهها بخاطر تحریمها بلاک می شوند.
کارشناسان این حوزه جهت دور زدن تحریمها، از راهکاری به نام سرور پروکسی استفاده میکنند تا بتوانند همچنان از خدمات دستگاههای امنیتی استفاده کنند. علاوه بر این مورد مهم، استفادههای فراوان دیگری نیز برای پروکسی وجود دارد، در ادامه این مطلب با وب سایت داریا همراه باشید.
سرور پروکسی چیست؟
سرور پروکسی یا Proxy Server یک سیستم یا روتر است که یک گیتوی بین کاربران و اینترنت فراهم می کند. بدین ترتیب به جلوگیری از ورود مهاجمان سایبری به یک شبکه خصوصی کمک میکند و از آنجایی که بین کاربران نهایی و صفحات وب آنلاین بازدید شده توسط آنها قرار میگیرد، از آن به عنوان واسط نیز یاد میشود.
یک کامپیوتر برای اتصال به اینترنت از یک آدرس آیپی استفاده می کند. این آدرس شبیه به آدرس خیابان منزل شما است که تعیین میکند دادههای دریافتی کجا بروند و همچنین دادههای خروجی را با آدرس برگشتی علامتگذاری میکند تا توسط دستگاههای دیگر، احراز هویت شوند. یک سرور پروکسی در اصل یک کامپیوتر در اینترنت است که آدرس آیپی مخصوص به خود را دارد.
سرورهای پروکسی و امنیت شبکه
همانطور که می دانید پروکسی ها یک لایه امنیتی ارزشمند برای کامپیوترها فراهم می کنند که می توان آنها را به عنوان فیلترهای وب یا فایروال تنظیم کرد تا از کامپیوترها در برابر تهدیدات اینترنتی مانند بدافزارها محافظت کنند.
همچنین بهتر است بدانید، این امنیت مضاعف زمانی ارزشمند است که با یک گیتوی وب امن یا سایر محصولات امنیت ایمیل همراه شود. به این ترتیب، میتوان ترافیک را با توجه به سطح ایمنی آن یا میزان ترافیکی که شبکه (یا کامپیوتر شخصی) میتواند تحمل کند، فیلتر کرد.
برای داشتن اطلاعات بیشتر در رابطه با چطور امنیت ایمیل را افزایش دهیم؟ کلیک کنید.
تفاوت پروکسی و فایروال چیست؟
پروکسی و فایروال دو ابزار امنیتی با عملکرد و اهداف متفاوت در شبکه هستند. از این رو باید بدانید پروکسی سرور واسطه ای بین کاربران داخلی شبکه و اینترنت است که درخواستها را دریافت، بررسی و پس از این موارد به سرور مقصد ارسال می کند. این ابزار با مخفی کردن آدرسهای IP داخلی، بازرسی عمیق محتوای دادهها و اعمال قوانین محدودکننده، امکان نظارت دقیق تر بر دسترسی کاربران به منابع خارجی را فراهم میکند.
پروکسی بیشتر در لایه کاربردی شبکه (Application Layer) فعالیت دارد و به دلیل توانایی در تحلیل محتوای دقیق پکت داده ها، برای کنترل ترافیک وب و بهبود امنیت کاربران داخلی ایدهآل است.
در مقابل، فایروال به عنوان یک سپر محافظ، ترافیک ورودی و خروجی شبکه را در لایه انتقال و شبکه (Transport & Network Layer) مدل OSI بررسی میکند و از ورود بستههای ناشناس یا مخرب جلوگیری میکند. فایروالها به صورت مستقیم ارتباط بین دستگاههای داخلی و خارجی را کنترل کرده و با اعمال فیلترهایی بر اساس آدرس IP، پورتها و پروتکلها، امنیت کلی شبکه را تامین میکنند.
توجه داشته باشید، برخلاف پروکسی، فایروال بیشتر به نفوذ مجرمان سایبری به شبکه تمرکز دارد و پکت ها را بدون تغییر یا بازرسی عمیق به مقصد ارسال میکند که این امر باعث سرعت بالاتر اما تحلیل محدودتر دادهها میشود.
ویژگیها | پراکسی سرور | فایروال |
---|---|---|
وظیفه اصلی | مدیریت و بررسی درخواستها بین کاربران و اینترنت | مسدود کردن دسترسیهای غیرمجاز به شبکه |
موقعیت در شبکه | واسطه بین کاربر و اینترنت | بین شبکه داخلی و خارجی قرار میگیرد |
نوع کنترل | بررسی محتوای درخواستها | کنترل بر اساس قوانین دسترسی |
حریم خصوصی | مخفیسازی هویت کاربران | تمرکز کمتر بر پنهانسازی هویت |
بازرسی محتوا | بازرسی عمیق محتوای دادهها | بازرسی محدود و سطحی |
چگونه از پروکسی استفاده کنیم؟
چگونه از پروکسی استفاده کنیم؟ برخی افراد از پروکسیها برای اهداف شخصی مانند پنهان کردن مکان هنگام تماشای آنلاین فیلم بهره میبرند. در مقابل، شرکتها از پروکسیها برای انجام چندین وظیفه مهم استفاده میکنند، از جمله:
- بهبود امنیت: محافظت از دادههای حساس و کاهش خطرات امنیتی.
- ایمنسازی فعالیت اینترنتی کارکنان: جلوگیری از ردیابی فعالیتهای آنلاین کارمندان.
- متعادلسازی ترافیک اینترنت: مدیریت ترافیک شبکه برای جلوگیری از بروز مشکلات و خرابی.
- کنترل دسترسی به وبسایتها: محدود کردن و نظارت بر دسترسی پرسنل به وبسایتهای خاص در محیط کاری.
- صرفهجویی در پهنای باند: کاهش مصرف پهنای باند با کش کردن فایلها و فشردهسازی ترافیک ورودی.
پروکسی چگونه کار میکند؟
از آنجایی که یک سرور پروکسی(Proxy Server)، آدرس آیپی مخصوص به خود را دارد به عنوان یک رابط بین کامپیوتر و اینترنت عمل میکند. کامپیوتر این آدرس را میداند و زمانیکه درخواستی در اینترنت ارسال میشود، به سمت پروکسی هدایت میشود و سپس پاسخ را از وب سرور دریافت میکند و داده را از آن صفحه به مرورگرهای کامپیوتر از جمله کروم، سافاری، فایرفاکس یا مایکروسافت اج ارسال میکند.
نحوه دریافت پروکسی
پروکسیها دارای نسخههای سخت افزاری و نرم افزاری هستند. اتصالات سخت افزاری بین شبکه و اینترنت قرار میگیرند و از آنجا دادهها را از وب دریافت و ارسال می کنند. پروکسیهای نرم افزاری معمولا توسط یک ارائه دهنده میزبانی میشوند یا در فضای ابری ساکن میشوند. جهت تسهیل تعاملات با پروکسی، میبایست یک اپلیکیشن دانلود شده و بر روی کامپیوتر نصب شود.
پروکسیهای نرم افزاری اغلب در قبال پرداخت هزینه ماهانه، قابل دریافت هستند؛ گاهی اوقات نیز، میتوان آنها را رایگان دریافت کرد. نسخههای رایگان معمولاً آدرسهای کمتری را به کاربران ارائه میدهند و احتمالا فقط تعداد کمی از دستگاهها را پوشش دهند، در حالی که پراکسیهای پولی با پوششدهی به دستگاههای بیشتر، میتوانند نیازهای یک کسب وکار را برآورده کنند.
سرور پراکسی چگونه تنظیم میشود؟
برای شروع کار یک سرور پراکسی، باید آن را در کامپیوتر، دستگاه یا شبکه خود کانفیگ کنید. هر سیستم عاملی، مراحل راه اندازی خاص خود را دارد، بنابراین مراحل مورد نیاز برای کامپیوتر یا شبکه میبایست بررسی شود.
در بیشتر موارد، تنظیمات به معنای استفاده از یک اسکریپت تنظیمات خودکار است. در صورت انجام دستی تنظیمات، گزینههایی برای وارد کردن آدرس آی پی و پورت مناسب وجود دارد.
چگونه پروکسی از حریم خصوصی و دادههای کامپیوتر محافظت می کند؟
عملکرد یک Proxy Server مانند یک فایروال است. کاربر نهایی یا مدیر شبکه میتواند یک پروکسی که جهت محافظت از داده و حریم خصوصی طراحی شده است را انتخاب کند. این کار دادههای ورودی و خروجی از کامپیوتر یا شبکه را بررسی میکند و سپس قوانینی را اعمال می کند تا مجبور به افشای آدرس دیجیتال خود نباشید.
توجه داشته باشید که فقط آدرس آیپی پروکسی، توسط هکرها یا سایر عوامل مخرب دیده می شود. بدون آدرس آیپی شخصی شما، افراد در اینترنت به اطلاعات شخصی، اپلیکیشنها، برنامهها یا فایلهای شما دسترسی مستقیم نخواهند داشت.
در صورت وجود پراکسی، درخواستهای وب به سمت آن میروند و سپس آنچه را که از اینترنت میخواهید را دریافت میکند. اگر سرور دارای قابلیت رمزگذاری باشد، پسوردها و سایر دادههای شخصی از سطح حفاظت مضاعفی برخوردار خواهند بود.
مزایای سرور پروکسی
پروکسیها دارای چندین مزیت هستند که می توانند به کسب و کار شما رونق بخشند:
- افزایش امنیت: می توانند مانند یک فایروال بین سیستم و اینترنت عمل کند. بدون آنها، هکرها به راحتی به آدرس آیپی شما دسترسی خواهند داشت و میتوانند از آن برای نفوذ به کامپیوتر یا شبکه شما استفاده کنند.
- استفاده از اینترنت، تماشای فیلم، گوش دادن به آهنگ و خرید آنلاین با حفظ حریم خصوصی: از پراکسیهای مختلف میتوان جهت جلوگیری از غرق شدن در تبلیغات ناخواسته یا مجموعه دادههای آیپی خاص استفاده کرد. با یک پروکسی، وب گردی در سایتها ایمن میشود و ردیابی غیرممکن است.
- دسترسی به محتوایی که برای مکان خاصی ارائه شده: می توان یک سرور پروکسی با آدرس مرتبط با کشور دیگری طراحی کرد. در واقع میتوان کاری کرد که چنین به نظر برسد که در آن کشور هستید تا به تمام محتوایی که کامپیوترهای موجود در آن کشور اجازه تعامل با آنها را دارند، دسترسی کامل داشته باشید و وبسایتهای دارای محدودیت مکانی را باز کنید.
- جلوگیری از دسترسی پرسنل به سایتهایی که نامناسب هستند یا تمرکز آنها را از بین میبرد: از پراکسیها میتوان برای بلاک کردن دسترسی به وبسایتهایی که بر خلاف اصول سازمان هستند، استفاده کرد. همچنین، میتوان سایتهایی که معمولاً منجر به عدم تمرکز کارمندان برای انجام امور مهم میشود را بلاک کرد. برخی از سازمانها، سایتهای رسانههای اجتماعی مانند فیس بوک را بلاک می کنند تا وسوسههایی که موجب اتلاف وقت میشوند را حذف کنند.
انواع سرورهای پروکسی
در حالی که همه سرورهای پراکسی به کاربران یک آدرس جایگزین برای استفاده از اینترنت میدهند، انواع مختلفی دارند که هر کدام دارای ویژگیهای خاص خود هستند. درک جزئیات لیست انواع پروکسی به شما کمک می کند تا بر اساس موارد استفاده و نیازهای خاص خود، گزینه مناسب را انتخاب کنید.
پروکسی فوروارد (Forward)
یک پروکسی فوروارد بین کلاینت و وبسایت قرار می گیرد (سمت کلاینت تنظیم میشود) و برای دریافت داده به گروههایی از کاربران در یک شبکه داخلی استفاده میشود. پس از اینکه یک درخواست ارسال شد، توسط سرور پروکسی بررسی میشود تا تصمیم گرفته شود که آیا باید به برقراری اتصال ادامه داد یا خیر.
یک پروکسی فوروارد برای شبکههای داخلی که به یک نقطه ورودی واحد نیاز دارند، مناسبتر است و امنیت آدرس آیپی را برای کسانی که در شبکه هستند، فراهم میکند و امکان کنترل مدیریتی ساده را فراهم می کند. با این حال، یک پروکسی فوروارد احتمالا توانایی سازمان را برای پاسخگویی به نیازهای کاربران نهایی محدود کند.
پروکسی شفاف (Transparent)
یک پروکسی شفاف، تجربهای ارائه میدهد که مشابه است با تجربه کاربران؛ انگار که از کامپیوتر خانگی استفاده میکنند. به همین دلیل است که شفاف نامیده میشود. این نوع پراکسیها به کاربر تحمیل میشوند، یعنی بدون اینکه مطلع باشند، به آن متصل هستند.
پروکسیهای شفاف برای شرکتهایی مناسب هستند که میخواهند از پروکسی بدون اینکه کارمندان از آن آگاه باشند، استفاده کنند. این مزیت ارائه یک تجربه کاربری یکپارچه را به همراه دارد. از سوی دیگر، پروکسیهای شفاف بیشتر در معرض تهدیدات امنیتی خاص، مانند SYN flood DDoS هستند. SYN Flood یک شکل متداول از حملات DDoS است که تعداد زیادی درخواست SYN را به سرور ارسال میکند تا ارتباطات باز را تحت الشعاع قرار دهد.
پروکسی ناشناس (Anonymous)
تمرکز پروکسی ناشناس بر روی غیرقابل ردیابی کردن فعالیت اینترنتی است. این نوع پراکسی از طرف کاربر به اینترنت متصل میشود، در حالیکه اطلاعات هویتی و کامپیوتری آنها را پنهان می کند.
یک پروکسی ناشناس بهترین گزینه برای کاربرانی است که می خواهند هنگام دسترسی به اینترنت ناشناس باقی بمانند. با اینکه پروکسیهای ناشناس، برخی از بهترین انواع حفاظت از هویت را ارائه می دهند، اما با این وجود، خالی از ایراد نیستند. توجه داشته باشید؛ استفاده از پراکسیهای ناشناس غیرقانونی هستند که این موضوع گاه کاربران را با فشار یا تبعیض مواجه میسازد.
پروکسی با میزان ناشناسی بالا (High Anonymity)
یک پروکسی با میزان ناشناسی بالا، یک نوع پروکسی ناشناس است که میزان ناشناس بودن را یک گام به جلوتر میبرد و اطلاعات شما را قبل از اینکه پروکسی اقدام به اتصال به سایت مورد نظر کند، پاک میکند.
این سرور برای کاربرانی که ناشناس بودن یک ضرورت مطلق است (مانند کارمندانی که نمیخواهند منشا فعالیت آنها به سازمان بازگردد) مناسب است. جنبه منفی این نوع پراکسیها، به ویژه موارد رایگان، فریبهایی هستند که برای به دام انداختن کاربران جهت دسترسی به اطلاعات یا دادههای شخصی پهن شدهاند.
پروکسی تحریف کننده (Distorting)
یک پروکسی تحریف کننده، خود را به عنوان پروکسی به یک وب سایت معرفی میکند، اما هویت خود را پنهان میکند؛ این کار را با تغییر آدرس آیپی خود به یک آدرس نادرست انجام میشود.
پراکسیهای تحریف کننده انتخاب خوبی برای افرادی هستند که میخواهند موقعیت مکانی خود را هنگام دسترسی به اینترنت پنهان نگه دارند. این نوع پروکسی می تواند چنین القا کند که شما از یک کشور خاص وصل شدهاید و به شما این مزیت را می دهد که نه تنها هویت خود، بلکه هویت پروکسی را نیز مخفی کنید. این بدان معناست که حتی اگر با پروکسی مرتبط باشید، هویت شما همچنان امن باقی میماند. با این حال، برخی از وب سایتها به طور خودکار پروکسیهای تحریف کننده را بلاک می کنند و این موضوع کاربر نهایی را از دسترسی به سایتهای مورد نیاز باز میدارد.
پروکسی مرکز داده (Data Center)
پروکسیهای مرکز داده وابسته به یک ارائه دهنده خدمات اینترنتی (ISP) نیستند، اما از طریق یک مرکز داده، توسط یک شرکت دیگر ارائه می شوند. سرور پروکسی در یک مرکز داده فیزیکی است و درخواستهای کاربر از طریق آن سرور هدایت میشوند.
پروکسی های مرکز داده برای افرادی که به زمان پاسخگویی سریع و راهکاری ارزان نیاز دارند، انتخاب خوبی هستند. همچنین گزینه مناسبی برای افرادی هستند که نیاز به جمع آوری اطلاعات در مورد یک شخص یا سازمان در اسرع وقت دارند. آنها این مزیت را دارند که به کاربران قدرت جمع آوری سریع و ارزان دادهها را می دهند. از سوی دیگر، آنها بالاترین سطح ناشناسی را ارائه نمیدهند که میتواند اطلاعات یا هویت کاربران را در معرض خطر قرار دهد.
پروکسی Residential
یک پروکسی ساکن (Residential) یک آدرس آیپی به شما میدهد که متعلق به یک دستگاه فیزیکی خاص است و تمام درخواستها از طریق آن دستگاه ارسال می شود.
پراکسیهای Residential برای کاربرانی که نیاز به تایید آگهیهای تبلیغاتی موجود در وبسایت خود دارند، مناسب هستند، بنابراین میتوانید کوکیها، تبلیغات مشکوک یا ناخواسته رقبا یا عوامل مخرب را بلاک کنید. پروکسیهای Residential نسبت به سایر گزینههای پروکسی قابل اعتمادتر هستند ولی اغلب استفاده از آنها هزینه بیشتری دارند، بنابراین کاربران باید به دقت آنالیز کنند که آیا مزایای ارائه شده، ارزش سرمایه گذاری اضافی را دارند یا خیر.
پروکسی عمومی (Public)
پروکسیهای عمومی به صورت رایگان برای همه قابل دسترسی هستند. این کار با اعطا دسترسی به آدرس آیپی برای کاربران، انجام میشود و هویت آنها را هنگام بازدید از سایتها، پنهان میکند.
پراکسیهای عمومی برای کاربرانی مناسب هستند که هزینه برای آنها اولویت اصلی است ولی امنیت و سرعت اهمیتی ندارند. اگرچه رایگان هستند و به راحتی در دسترس اند، اما اغلب کند هستند؛ زیرا کاربران زیادی به صورت رایگان از آنها استفاده میکنند. استفاده از یک پروکسی عمومی، خطر دسترسی دیگران به اطلاعات شما را نیز افزایش می دهد.
پروکسی مشترک (Shared)
از پراکسیهای مشترک بیش از یک کاربر میتوانند به صورت همزمان استفاده کنند. آنها به شما امکان دسترسی به یک آدرس آیپی را میدهند که احتمالا توسط افراد دیگر نیز به اشتراک گذاشته شود، سپس میتوانید در حالی که به نظر می رسد از مکان انتخابی خود جستجو میکنید، در اینترنت گشت و گذار کنید.
پراکسیهای اشتراکی برای افرادی که پول زیادی برای خرج کردن ندارند و لزوماً نیازی به اتصال سریع ندارند، گزینه مناسبی است. مزیت اصلی یک پروکسی اشتراکی هزینه پایین آن است. از آنجایی که آنها توسط دیگران به اشتراک گذاشته میشوند، ممکن است به خاطر تصمیمات بد دیگران، شما مورد سرزنش قرار بگیرید و از دسترسی به یک سایت منع شوید.
پروکسی SSL
پروکسی لایه سوکتهای امن (Secure Sockets Layer) یا به اختصار SSL، رمزگشایی را بین کلاینت و سرور فراهم میکند. از آنجایی که دادهها در هر دو جهت رمزگذاری می شوند، پروکسی وجود خود را، هم از کلاینت و هم از سرور پنهان می کند.
برخی از سازمانها نیازمند محافظت بیشتر در برابر تهدیداتی هستند که پروتکل SSL آنها را آشکار و متوقف میکند؛ این نوع پروکسی برای آنها مناسب است. از آنجا که گوگل سرورهایی را ترجیح می دهد که از SSL استفاده می کنند، یک پروکسی SSL، زمانی که در ارتباط با یک وب سایت استفاده می شود، احتمالا به رتبه بندی موتور جستجوی آن کمک کند. جنبه منفی پروکسی SSL، این موضوع است که محتوای رمزگذاری شده در پروکسی SSL، امکان ذخیره سازی در حافظه پنهان (cache) را ندارد، بنابراین هنگام بازدید چندین باره از یک وب سایت، ممکن است عملکرد کندتری را تجربه کنید.
پروکسی چرخشی (Rotating)
پروکسی چرخشی به هر کاربری که به آن متصل میشود یک آدرس آیپی متفاوتی اختصاص میدهد. هنگامی که کاربری متصل می شوند، برای وی آدرسی منحصر به فرد اختصاص مییابد که متفاوت از دستگاهی است که قبل از آن متصل شده بود.
پراکسیهای چرخشی برای کاربرانی که نیازمند وب اسکرپینگ (استفاده از رباتها برای جمع آوری داده یا محتوا از یک وب سایت) مداوم با حجم بالا دارند، ایدهآل هستند. با استفاده از این نوع پراکسی، شما میتوانید بارها و بارها به صورت ناشناس از یک وب سایت بازدید کنید. هنگام انتخاب سرویس پراکسی چرخشی باید مراقب باشید، چرا که برخی از آنها حاوی پراکسیهای عمومی یا مشترکی هستند که می توانند دادههای شما را فاش کنند.
پروکسی معکوس (Reverse)
بر خلاف یک پروکسی فوروارد که بین کلاینت و وبسایت قرار می گیرد (سمت کلاینت تنظیم میشود)، یک پروکسی معکوس بین سرورهای وب و کلاینت (سمت سرور تنظیم میشود) قرار میگیرد و درخواستها را از یک مرورگر به سرورهای وب ارسال میکند و با رهگیری درخواستهای کاربر در لبه شبکه سرور وب کار میکند، سپس درخواستها را به سرور اصلی ارسال کرده و از آن پاسخ دریافت میکند.
پراکسی های معکوس یک گزینه عالی برای وب سایتهایی هستند که محبوب اند و میبایست بار درخواستهای دریافتی بسیاری را متعادل کنند و به عنوان Load Balancer عمل کنند. آنها میتوانند به سازمان کمک کنند تا بار پهنای باند را کاهش دهند؛ چرا که مانند وب سرور اضافی عمل می کنند که درخواستهای دریافتی را مدیریت می کند. جنبه منفی پروکسی معکوس این است که اگر مهاجم بتواند به آن نفوذ کند، این پروکسی می تواند به طور بالقوه معماری سرور HTTP را در معرض دید قرار دهند. این بدان معناست که مدیران شبکه در صورت استفاده از پروکسی معکوس، ممکن است مجبور شوند فایروال خود را تقویت کنند یا مکان آن را تغییر دهند.
سخن پایانی
سرور پروکسی یک سیستم یا روتر است که یک گیتوی بین کاربر و اینترنت فراهم میکند. بدین ترتیب، از ورود مهاجمان سایبری به یک شبکه خصوصی جلوگیری میکند. از آنجایی که پروکسیها یک لایه امنیتی ارزشمند برای کامپیوترها فراهم می کنند، در نتیجه میتوان از آنها به عنوان فیلترهای وب یا فایروال جهت محافظت از کامپیوترها در برابر تهدیدات اینترنتی مانند بدافزارها استفاده کرد. انواع مختلفی از سرور پروکسی وجود دارد که هر کدام برای کاربرد خاصی مناسب هستند.
سوالات متداول
پروکسی سرور چگونه کار می کند؟
از آنجایی که یک سرور پروکسی آدرس آیپی مخصوص به خود را دارد، به عنوان یک رابط بین کامپیوتر و اینترنت عمل میکند. کامپیوتر این آدرس را میداند؛ زمانی که درخواستی در اینترنت ارسال میشود، به سمت پروکسی هدایت میشود و سپس پاسخ را از سرور وب دریافت میکند و داده را از آن صفحه به مرورگر کامپیوتر، مانند کروم، سافاری، فایرفاکس، یا مایکروسافت اج ارسال میکند.
مزایای سرور پروکسی چیست؟
مزایای یک سرور پروکسی شامل این موارد میشود: افزایش امنیت، وبگردی، تماشای فیلم و آهنگ گوش کردن با حفظ حریم خصوصی، دسترسی به محتوایی که برای لوکیشن خاصی ارائه شده، جلوگیری از مرور سایتهای نامناسب توسط پرسنل و در نهایت ممانعت از حواسپرتی کارکنان.
تفاوت بین سرور پروکسی و فایروال چیست؟
سرور پروکسی به عنوان یک عامل یا واسط برای کاربر عمل می کند و از تمام درخواستها و پاسخهای وب عبور می کند. فایروال، پکتها (ترافیک شبکه) را هنگام ورود و یا خروج از یک شبکه یا سیستم کامپیوتری بازرسی میکند و زمانی که یک یا چند مورد از قوانین امنیتی آن توسط پکتها یا منشا آنها نقض شد، اقدام می کند.
بسیار کامل و جامع توضیح دادین مفید بود.