امروزه فایروال نسل بعدی (Next Generation Firewall)، موضوع مهمی در دنیای امنیت است زیرا که این فایروال ها علاوه بر ارائه کردن ویژگی ها و قابلیت هایی که فایروالهای قدیمی داشتند، خدمات پیشرفته دیگری را نیز به همراه آن ها عرضه میکنند؛ فایروال های نسل بعدی، علاوه بر اینکه امکان فیلتر ترافیک شبکه را از طریق پورت و پروتکل های یک سیستم تشخیص نفوذ برقرار می کنند، امکان بررسی و آنالیز عمیق بسته ها و… را نیز در اختیار مشتریان قرار می دهند. با ما همراه باشید تا در این مطلب به این موضوع مهم و جدید فایروال ها بپردازیم و در رابطه با خدمات، انواع روش های مستقر سازی و تجهیزات صحبت کنیم.
فایروال نسل بعدی (Next Generation) چیست؟
همانطور که می دانید، فایروال های نسل بعدی یا NGFs، باعث افزایش سطح امنیت شبکه می شوند و برخلاف فایروال قدیمی که فقط قادر هستند ترافیک شبکه را مورد بررسی قرار دهند، فایروال نسل بعدی، طبق قوانین تعیین شده توسط ادمین ها، پورت ها، پروتکل ها و ترافیک شبکه را بر اساس موقعیت و شرایط، بررسی و بلاک میکند؛ جالب است بدانید که فایروال های نسل بعدی از ویژگی های بسیار مهمی برخوردار هستند که در ادامه به برخی از این ویژگی ها میپردازیم:
- استفاده کردن از منابع اطلاعاتی خارجی
- بررسی و تشخیص انواع بدافزارهای پیشرفته
- پیشگیری کردن از نفوذ یکپارچه
- بررسی دقیق ترافیک شبکه
- شناسایی و بلاک کردن نرم افزار های مشکوک به بدافزار
- فیلترینگ محتوای وب
ویژگی های فایروال های نسل بعدی
فایروالهای نسل بعدی (Next-Generation Firewalls یا NGFW) فراتر از فایروالهای قدیمی عمل کرده و امکانات پیشرفتهتری برای محافظت از شبکهها فراهم میکنند. این نوع فایروالها نه تنها ترافیک را بر اساس پورت و پروتکل بررسی میکنند، بلکه لایههای بالاتری از امنیت را نیز ارائه میدهند. در ادامه برخی از امکانات و ویژگیهای اصلی فایروالهای نسل بعدی اشاره می کنیم:
۱- سیستم امنیتی پیشرفته
همانطور که میدانید اولین و مهم ترین وظیفه فایروال های سخت افزاری، جلوگیری کردن از ورود هکر ها و حفظ امنیت شبکه است؛ ولی از آنجایی که اقدامات و عملیات پیشگیرانه همیشه ۱۰۰درصدی نیستند، فایروال نسل بعدی برای افزایش اطمینان، از امکانات و ویژگی های پیشرفته تری جهت شناسایی سریعتر بدافزارها استفاده میکند که سطح امنیت شبکه را به طور چشمگیری افزایش می دهند؛ در ادامه مطلب، به این ویژگی ها و قابلیت های خاص این فایروال ها اشاره می کنیم:
- جلوگیری و متوقف کردن حملات،قبل از ورود آن ها به سیستم
- استفاده از IPS نسل جدید داخلی جهت شناسایی خطرات و تهدید های مخفی و جلوگیری سریع آن ها از طریق بلاک کردن URL
- استفاده از راهکار Sandbox، برای محافظت در برابر بدافزارهای پیشرفته
۲- بلاک کردن تهدید های شبکه:
فایروال های نسل بعدی، از ابزار هایی همچون sandboxing و فیلترینگ URL استفاده می کنند تا از حملات دسترسی به شبکه جلوگیری کنند.
۳- موقعیت جغرافیایی:
فایروال نسل بعدی از طریق ارتباط برقرار کردن بین IP و موقعیت های جغرافیایی مختلف، دسترسی های مبتنی بر مکان یا ترافیک های مستقیم شبکه را محدود سازی میکند.
۴- دید جامع شبکه:
محافظت کردن از شبکه در برابر خطر و تهدیدی که دیده نمی شود، کار بسیار سختی است؛ بنابراین شما همیشه باید ترافیک شبکه خود را کنترل کنید تا خطرات و تهدیدات، به موقع و سریع تشخیص داده شوند و از ورود بدافزار ها و دسترسی های غیر مجاز به شبکه جلوگیری شود؛ همچنین فایروال شما باید یک دیدگاه جامع و کلی از عملکرد شبکه تان داشته باشد تا بتواند مواردی مانند زمان و مکان سازماندهی یک تهدید، انواع اپلیکیشنها و وبسایتهای فعال و فعالیت های تهدیدآمیز در بین کاربران، شبکه ها و دستگاه ها را تشخیص دهد.
۵- تشخیص به موقع حملات شبکه:
شناسایی دقیق و صحیح حملات، کاهش تهدیدات سایبری سیستم ها و شبکه ها و.. از مهم ترین ویژگی های فایروال نسل بعدی به حساب می آیند و این فایروال ها با استفاده از اعتبارسنجی حمله، ترافیک های مخرب شبکه را بلاک می کنند.
۶- قابلیت رمز گشایی آنتی ویروس:
حتی اگر سیستم شما دارای یک راهکار آنتی ویروس (Antivirus Solution) باشد، اما باید توجه داشته باشید که یکی از وظایف اصلی NGFW ها، متوقف کردن حمله، قبل از وارد شدن به شبکه است؛ همین مورد است که باعث تقویت و ساپورت از آنتیویروس سیستم شما شده و سطح امنیت را بالا می برد.
۷- امکان ارائه گزارش وسیع:
فایروال های نسل بعدی گزارش های گسترده و وسیعی را به طور مستقیم در اختیار شما قرار می دهد تا بتوانید از اتفاقات داخلی سیستم به راحتی اطلاع داشته باشید تا در صورت وقوع خطر و تهدید، بتوانید به سرعت به وضعیت امنیتی شبکه خود برشگشته و خطر را رفع کنید.
۸- سریعترین زمان تشخیص:
در حالت عادی، مدت زمان استاندارد تشخیص یک خطر سایبری، ۱۰۰ تا ۲۰۰ روز طول می کشد؛ در حالی که فایروال نسل بعدی آن را طی چند ساعت یا حتی چند دقیقه شناسایی کرده و به شما اعلام می کند تا اقدامات مورد نیاز را در رابطه با خطر پیش آمده تدارک ببینید و به آن رسیدگی کنید.
۹- کنترل هویت کاربران:
یکی از وظایف اصلی فایروال، صدور مجوز به کاربران جهت دسترسی پیدا کردن به شبکه و ردیابی هویت آن ها است؛ در واقع یکی از مهم ترین قسمت های امنیت شبکه، همین موضوع ردیابی کاربران است و فایروال نسل بعدی، فعالیت های کاربران را نظارت می کند و هویت آن ها را از طریق اپلیکیشن های کنترلی از جمله Active Directory بررسی میکند.
۱۰- قابلیت یکپارچگی:
یکی از قابلیت های منحصر به فرد فایروال نسل جدید، قابلیت ادغام شدن با دیگر سیستم های امنیتی است به طوری که فایروال با همکاری کردن با این نرم افزارها، هر مدل نرم افزار مخرب را شناسایی می کند و از شبکه دفاع و محافظت می کند.
چرا باید از فایروال نسل بعدی استفاده کنیم؟
همانطور که میدانید، فایروال ها برای محافظت و تامین امنیت شبکه سایبری مورد استفاده قرار می گیرند و NGFW ها به دلایلی که در زیر به آن ها اشاره کرده ایم، از شبکه محافظت کرده و آن را ایمن نگه میدارند:
- وظایف چندین نرمافزار را بهصورت یکجا انجام میدهد.
- مقرونبهصرفه است زیرا دیگر نیاز به پرداخت هزینه جداگانه برای تهیه انواع نرم افزار های امنیتی و بهروزرسانی آن ها نخواهد بود.
- یک راهکار مدرن برای پشت سر گذاشتن فایروال قدیمی است.
- هیچ نوع آسیبی به پهنای باند شبکه وارد نمی کند.
- راهکاری یک مرحلهای برای دریافت و حل تمامی مشکلات ایمنی شبکه است.
- قابلیت ادغام شدن با سرویسهای هوشمند را دارد.
تفاوت فایروال های نسل بعدی با فایروال های قدیمی
فایروال های نسل بعدی، همان طور که از نام آن ها مشخص است، فایروال های نسل بعدی ورژن پیشرفته تری از فایروال های قدیمی هستند که قابلیت های بیشتری نسبت به فایروال های قدیمی دارند؛ NGFW ها مانند فایروال های قدیمی، از فیلتر های بسته استاتیک و دینامیکی و پشتیبانی از VPN استفاده می کنند تا از معتبر بودن تمامی اتصالات بین شبکه و اینترنت اطمینان حاصل کنند.
هم فایروال قدیمی و هم فایروال نسل بعدی، وظیفه برقراری امنیت شبکه را دارند ولی بین این فایرول ها، تفاوت هایی وجود دارد که اساسی هستند؛ بارز ترین تفاوت، توانایی فیلترینگ تهدید ها است، به طوری که فایروال نسل بعدی از طریق بررسی و آنالیز، اپلیکیشن های ایمن را از اپلیکیشن های ناشناس و مشکوک تشخیص میدهد.
فایروال قدیمی | فایروال نسل بعدی |
بررسی Stateful از ترافیک ورودی و خروجی شبکه را انجام می دهند. | علاوه بر بررسی Stateful از ترافیک ورودی و خروجی شبکه، قابلیت های دیگری نیز دارند. |
یک سیستم امنیتی کهنه دارد. | دارای راهکار های پیچیدهتری است. |
امکان دید و کنترل جزئی دارند. | قابلیت دید و کنترل بیشتری را فراهم میکنند. |
روی لایه ۲ و لایه ۴ کار میکند. | روی لایه ۲ تا لایه ۷ کار میکند. |
توانایی پشتیبانی از آگاهی در سطح اپلیکیشن کاربردی را ندارد. | آگاهی در سطح اپلیکیشن کاربردی را تسهیل میکند. |
از سرویس های اعتباری یا هویتی پشتیبانی نمیکند. | از سرویس های اعتباری یا هویتی پشتیبانی میکند. |
نگهداری جداگانهی ابزار امنیتی هزینه بر است. | نصب و پیکربندی تکنولوژیهای امنیتی یکپارچه شده و این، هزینههای مدیریتی را کاهش میدهد. |
مجموعهی جامعی از تکنولوژیهای امنیتی فراهم نمی شود. | مجموعهی جامع تری از تکنولوژی های امنیتی فراهم میکند. |
نمیتوان ارتباطات SSL را رمزگشایی یا بررسی کرد. | ترافیک SSL از هر دو جهت هم رمزگشایی و هم بررسی می کند. |
عملکردهایی همچون ترجمه آدرس شبکه یا NAT، ترجمه آدرس پورت یا PAT و شبکهی خصوصی مجازی یا VPN ارائه می شوند. | قابلیت های ترجمه آدرس شبکه یا NAT، ترجمه آدرس پورت یا PAT و شبکهی خصوصی مجازی یا VPN را بهبود یافته اند و همچنین تکنولوژی های کنترل تهدید جدیدی مانند Sandboxing اضافه شده اند. |
سیستم پیشگیری از نفوذ (IPS) یکپارچهسازیشده و سیستم شناسایی نفوذ (IDS)، بهصورت جداگانه پیادهسازی می شوند. | کاملا با سیستم پیشگیری از نفوذ (IPS) و سیستم شناسایی نفوذ (IDS) یکپارچه سازی شده است. |
فایروال های نسل بعدی چگونه ارائه می شوند؟
برخلاف بیشتر فایروال های قدیمی، NGFW ها راهی را در اختیار شما قرار داده اند که از طریق آن آپدیت های سرویس را دریافت می کنید؛ فایروال های نسل بعدی از توابع بازرسی پیچیده تری جهت بررسی داده های انتقالی استفاده می کنند که از بازرسی پروتکل و پورت فراتر است و از طریق سرویس های هوشمند، از نفوذ تهدیدها جلوگیری میکنند.
مزایای استفاده از فایروال های نسل بعدی
فایروالهای نسل بعدی (NGFW) مزایای بسیاری را در مقایسه با فایروالهای قدیمی ارائه میدهند که شامل موارد زیر است:
حفاظت چند لایه
در دنیای دیجیتالی امروزی، دیگر یک اپلیکیشن آنتی ویروس ساده که روی موبایل نصب می شود، برای متوقف کردن تهدیدات سایبری کافی نیست و به لایه های حافظتی بیشتری نیازمندیم.
فایروالهای قدیمی شامل قابلیت هایی همچون فیلترینگ Packet ساده، ترجمه کردن آدرس پورت و شبکه، بررسی Stateful و تطبیق پذیری شبکه خصوصی هستند ولی آن ها فقط در Data Link Layer و Transport Layer مدل OSI عمل می کنند و به این لایه های محدود میشوند.
فایروال معمولی با استفاده از اطلاعاتی که از لایه ۴ بدست می آورد و محدود کردن دسترسی پورت ها، امنیت تک لایهای را ارائه می دهد، ولی عملکرد فایروال های نسل بعدی (NGFWs) از این فراتر میرود و ترافیک شبکه را از لایه ۲ تا لایه ۷ از مدل OSI مورد بررسی قرار می دهد؛ این امر برای سازمانها، این قابلیت را فراهم می کند که دید بیشتری به فعالیت های داخل شبکه داشته باشند برای مثال اینکه چه کسی، چه زمانی و از کجا به وب سایت های مخرب دسترسی داشته است.
فایروال های نسل جدید (NGFWs) شامل شناسایی نفوذ، پیشگیری از نفوذ یا IDS/IPS می شوند که حملات را بر اساس آنالیز ترافیک، Signature های خطر یا فعالیت های غیر عادی و مشکوک، شناسایی میکنند.
حفاظت آنتیویروس، باجافزار و اسپم
فایروال نسل جدید (NGFW) برای امن سازی اطلاعات و داده های شرکت، از حفاظت آنتی ویروس، باجافزار و اسپم و امنیت Endpoint می کند که اگر از این ویژگی های فایروال در شبکه سازمان خود استفاده کنید نیاز به ابزار امنیتی دیگری نخواهید داشت.
اینکه فایروال نسل جدید (NGFW) این ویژگی ها و قابلیت ها را دارد، نه تنها در زمان و انرژی سازمان صرفهجویی می کند، بلکه شناسایی و رسیدگی به خطرات و تهدیدات سایبری را نیز تسهیل می کند.
فایروالهای نسل جدید (NGFWs) برخلاف فایروال های قدیمی و کلاسیک، حاوی ضدویروس و ضد بدفزار هستند که هر موقعی که تهدیدات جدیدی صورت بگیرند، به طور خودکار آپدیت میشوند و همچنین با محدود سازی اپلیکیشن هایی که بر روی آن اجرا می شوند، مسیر های حمله را کاهش میدهد.
این دستگاه تمام اپلیکیشن های کاربردی مجاز را مورد بررسی قرار می دهد تا آسیب پذیری های پنهان و مخفی، نقضهای امنیتی داده و همچنین مشکلاتی که توسط اپلیکیشن های کاربردی ناشناس ایجاد می شوند را شناسایی کند؛ این امر به کاهش استفاده پهنای باند توسط ترافیک غیر ضروری مفید است.
قابلیتی برای پیادهسازی دسترسی مبتنی بر نقش
یک راهکار واحد نمی تواند مناسب تمام شرایط و موقعیت ها باشد و در واقع، بسته به نوع کار و عملیات، هر کارمند در یک سازمان به حقوق اینترنتی متفاوتی نیاز دارد؛ برای مثال، کارمندان بخش بازاریابی باید قادر باشند از پلتفرم های رسانه اجتماعی و وب سایت های مختلف استفاده کنند؛ مدیر ارشد IT به اتصال اینترنتی کامل و وسیعی نیاز خواهد داشت، در حالی که مسئولان پذیرش فقط به مراجعان پاسخ می دهند؛ بدین گونه میتوان دسترسی شبکه را با نیازمندی های هر کارمند تطبیق داد.
کنترل Policy پیشرفته
فایروالهای قدیمی و کلاسیک روی مدل ساده تری از پذیرش و عدم پذیرش عمل میکنند و در این الگو، هر کسی با دسترسی به یک اپلیکیشن میتواند از آن استفاده کند و هیچکس به اپلیکیشن کاربردی که ناامن باشد، دسترسی نخواهد داشت؛ که این مدل دیگر کار ساز نیست و در دنیای امروز، یک اپلیکیشن کاربردی که شاید برای شبکه یک سازمان مخرب باشد، بتواند برای سازمان دیگری فوقالعاده مفید و کار ساز باشد. کنترل با دقت و جزئی که توسط فایروال نسل جدید (NGFW) ارائه می شود، باعث می شود که ویژگی های خوب یک اپلیکیشن کاربردی پرسنل مناسب استفاده شوند، در حالی که جوانب منفی یک اپلیکیشن کاربردی بلاک می شوند.
سرعت شبکه
در فایروالهای قدیمی و عادی، هر لایه امنیتی که اضافه شود، احتمال اینکه کل سیستم را دچار مشکل و اختلال کند زیاد است و با وجود وعده های بیهوده فروشندگان فایروال های قدیمی، اگر این اقدامات و عملیاتی امنیتی اجرا شوند، سرعت شبکه کاهش بسیار زیادی پیدا میکند؛ بدون توجه به اینکه آیا خدمات امنیتی ارائه میشوند یا نه و اینکه چه تعدادی دارند، NGFW ها می توانند عملیات با ثباتی را اجرا کنند بدون اینکه نیازی به قربانی کردن سرعت یا کیفیت اتصالات شبکه ای برای دستیابی به امنیت باشد.
زیرساخت ساده
سادگی زیرساخت طراحی شده در فایروال های نسل بعدی، یکی از اصلی ترین مزیت های این فایروال ها است؛ با تسهیل کردن امنیت شبکه، کارمندان IT می توانند با سرعت خیلی بیشتر و فقط از طریق یک دستگاه، استراتژی ها را روی کل شبکه پیاده سازی کنند.
استفاده کردن از معماری های امنیتی پیچیده بسیار کار سخت و دشواری است و کاربران برای رسیدگی کردن به خطرات سایبری، به یک راهکار ساده تری مانند فایروال های نسل جدید نیازمندند؛ این فایروال های جدید که زیرساخت نسبتا ساده تری دارد، به کاربران کمک می کند که در زمان صرفه جویی کنند و در عین حال به فعالیت های روزمرهی شبکه سازمان خود بپردازند. به علاوه، زیرساخت سادهی این فایروال ها به کاربران این امکان را می دهد که پروتکل های امنیتی شبکه را از طریق یک دستگاه واحد مدیریت کنند و آن را ارتقا دهند.
فایروال نسل بعدی چگونه راه اندازی میشود؟
فایروال های نسل بعدی می توانند در لبه شبکه، داخل شبکه، ابر خصوصی و ابر عمومی در شبکه مستقر شوند؛ باید توجه داشته باشید همانقدر که وجود یک فایروال نسل بعدی در شبکه میتواند امنیت سازمان را بسیار تقویت کند، همانقدر نیز میتواند تبدیل به یک موضوع خطرناک شود؛ شاید بپرسید چرا خطرناک؟ که در پاسخ باید بگوییم، اگر یک فایروال نسل بعدی Next Generation Firewall را با درک کاملی از زیرساخت شبکه پیکربندی نکنید فقط می تواند حس کاذبی از امنیت را به شما دهد.
تیمی که فایروال سازمان شما را پیکربندی میکند باید قادر باشد تمام زیرساخت ها را بر روی راهکار NGFW برقرار یا به اصطلاح map کند؛ همچنین شما باید بعد از عمل پیکربندی NGFW، یک دیدگاه کلی و جامع نسبت به شبکه تان داشته باشید. در دنیای امنیت سایبری، وجود یک دید کلی و جامع نسبت به زیرساخت شبکه امری ضروری و حیاتی است که فایروال نسل بعدی این امکان را دارد که بر فعالیت های تمام کاربران تان، هاست های تجهیزات، سرویس ها و کلا به هر جزئی از شبکه نظارت کند؛ ارتباطات شبکه، اپلیکیشن های کاربردی و وب سایت ها از دیگر مواردی هستند که با استفاده از این فایروالها میتوانید بر رویشان نظارت داشته باشید ولی کیفیت در این موارد، ارتباط مستقیمی با چگونگی پیکربندی فایروال دارد.
از فایروال نسل بعدی استفاده کنیم یا خیر؟
نصب و پیکربندی سیستم فایروال برای هر شبکهای چه بزرگ و چه کوچک الزامی است؛ در محیط شبکه های امروزی، مجهز بودن به فایروال نسل بعدی بسیار کمک کننده و ضروری است چرا که نوع و حجم تهدیدها در دستگاه های شخصی و شبکه ها، هر روز در حال تغییر و پیشرفته تر شدن هستند که NGFW ها با انعطافپذیری بالای خود، از سیستم ها و شرکت ها در برابر طیف گسترده تری از نفوذها و خطرات محافظت میکنند.
جمع بندی
نصب یک فایروال نسل بعدی آنقدر ساده است که میتواند فقط با چند کلیک صورت بگیرد ولی این کافی نبوده و حتی میتواند خطرناک نیز باشد؛ شرکت داریا، میتواند در این زمینه خدمات بسیاری را در اختیار شما قرار دهند و علاوه بر خرید NGFW با مناسب ترین قیمت، خدمات نصب و پشتیبانی نیز دارد.
Leave A Comment